Toffe moeder aan het woord: Barbara Roué (Yes, de primeur!)

23574471_10215174143253114_1527747173_n

De vijf van: Babs

Thirtysomething, mama van 3 en eeuwig warhoofd. Ik ben het type vrouw dat luidkeels zit mee te zingen in de auto en dan de afrit mist of voor de zoveelste keer vergeet wanneer die zwemles nu weer is op school. West- Vlaamse in hart en nieren en woonachtig tussen maïs en patatten. Als de vermoeidheid ‘s avonds meevalt kun je me achter de computer vinden om mijn hersenspinsels neer te pennen, uhm typen. En je herkent me al van ver aan de Iphone in mijn hand, mijn kinderen achternalopend om de juiste shot te nemen. Je hoort het al… beetje van een blogger en instagram-addict.

Leen vroeg me om de eerste 5 van… in te vullen en dat doe ik dan ook met plezier, laat mij nu net een lijstjes-madam zijn. Love it!

1) De merken die mezelf en mijn kids bekoren
Voor mijn kinderen kijk altijd uit naar de nieuwe collecties van Mini-Rodini, Bobo Choses en Tiny Cottons. Kledij die een beetje alternatief en speels is met een leuke print of trendy kleur. Nu en dan koop ik ook Belgisch. Vooral de kleedjes van Morley kunnen mij bekoren. Maar ze zijn vooral heel duur, waardoor ik meestal wacht tot de solden of stockverkoop om er mij eentje aan te schaffen. Filou hangt hier ook in de kast, elk seizoen sta ik als eerste aan de deur van de winkel voor de nieuwe catalogus, ze kennen mij al ondertussen. En voor de basics shop ik bij Zara en Hema.
En ja voor mezelf ben ik eigenlijk niet zo kieskeurig. Ik koop gewoon wat ik leuk vind en
meestal is dat iets minder duur dan voor de kinderen. Het budget is hier ook niet eindeloos en dan ben ik wel tevreden met ietsje minder.
Voor de schoenen gaan wij met zijn allen steevast voor sneakers. Iedereen heeft hier wel een paar adidas en converses staan. Ze zijn zo gemakkelijk te combineren en onverslijtbaar. De postbode en pakjes koerier zijn mijn beste vrienden, want ik koop praktisch alles online.

2) Als ik mijn gezin mee op date neem ga ik naar…

…het bos! We wonen niet ver van het ‘t Veld bos en vooral in de herfst kun je ons daar vaak treffen. Laarsjes aan, warm ingeduffeld en dan heerlijk wandelen tussen de kleurrijke bomen. Zalig vind ik dat! We eindigen steevast met een warme chocomelk in de kantine terwijl de kinderen zich uitleven op het speelplein. Maar als de kinderen mogen kiezen dan is het zonder twijfel de kinderboerderij in Lichtervelde.
Ook al is het maar om naar de reuzen hangbuikvarkens te turen of om de kust onveilig te
maken met de tractors.

3) Boek om in te verdrinken.

Dit is een moeilijke. Sinds de kinderen er zijn is lezen hier echt op de achtergrond verdwenen. Toen ik jonger was, zat ik altijd met mijn neus tussen de boeken en verslond ik ze één voor één. Soms las ik er wel 3 door elkaar. Maar door vermoeidheid en tijdsgebrek raak ik nu niet veel verder dan hoofdstuk één van een nieuw boek. Er ligt al 4 jaar een boek van Karin Slaughter op mij te wachten op mijn nachtkastje. Dit is dan ook één van mijn favoriete auteurs. Een boek moet voor mij spannend zijn. Er mag al eens iemand vermoord worden 😉

4) De quote die mijn levensspreuk zou kunnen zijn

“die andere moeders doen ook maar wat”
Een quote voor en door zelfrelativerende moeders. En zo denk ik er ook over. Het helpt om de moeilijke dagen vol driftbuien , ruzies tussen de kinderen en vieze gezichten aan tafel door te komen. De gedachte dat andere moeders over dezelfde dingen struikelen als ik is heel geruststellend en vermindert de stress dat bij een groot gezin komt kijken. Ik vind het dan ook belangrijk om over de struikelblokken van het moederschap te schrijven. Vooral first-time moms kunnen zo meer zelfvertrouwen putten uit mijn anekdotes, want echt “been there, done that”.

5) Mijn tip aan bloggers/IG’ers/FB’ers

Probeer je eigen weg te zoeken. Vermijd het om de 13e in een dozijn te zijn. Wees zo authentiek/eerlijk mogelijk en laat je foto’s spreken. Probeer foto’s te nemen die een verhaal vertellen en laat de woorden volgen. Val op door je eigen ding te doen en ja, daar hoort experimenteren ook bij. Proberen, vallen, opstaan en leren. Niet bang zijn om op je gezicht te gaan. En vooral denk bij jezelf: ”Zou ik het zelf graag lezen of niet?”, voor je op publiceren drukt.

Meer lezen of zien van mij? Volg me op mijn blog www.zegmaarbabs.be , instagram
@zeg.maar.babs of op mijn facebookpagina @zeg.maar.babs

 

(noot van de redactie: en met dees fijne madam ga ik volgende week koken…twee niet-kokers bij elkaar, sorry Gentse brandweer :-D)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s